İzmir’de, kendisine kayıtlı olmayan bir hasta tarafından usulsüz ilaç yazılması talebini yerine getirmediği için darp edilen, tehdit ve hakaretlere maruz kalan Bostanlı 2 Nolu ASM’de görevli Dr.  Bülent Öner’e destek olmak adına bugün ASM’sinin önünde bir basın açıklaması düzenlendi. Yapılan basın açıklamasında Ege şube Başkan Yardımcımız ve şube Basın ve Halkla İlişkiler Sekreterimiz Derya Aydın Mengücük de bir konuşma yaptı.

Bugün burada yine kim bilir kaçıncı kez Sağlık’ta Şiddet’ in son bulmasını istemek için toplandık.

Kim bilir kaç kez anlamlı ve önleyici tedbirler bekledik. Kaçıncı kez şiddetin mağduru arkadaşlarımıza geçmiş olsun dedik , teselli etmeye geldik.

Ve yine kaç kez sağlıkta şiddet nedeniyle hayatını kaybeden meslektaşlarımızı derin bir üzüntüyle uğurladık.

Fakat geçmedi, bitmedi, durmadı.

Değerli meslektaşımız Dr. Bülent Öner ‘in yaşadığı bu  durumda da görüleceği üzere Sağlıkta maruz kaldığımız şiddetin nedeni çoğunlukla mesleğimizi tıbbi ve bilimsel standartlarda yapma isteğimiz ve kararlılığımızdır. Çoğu yasalara da aykırı olan uygunsuz taleplerdir.

Ve biz biliyoruz ki  hiç bir iletişim tekniği , gerilim yönetimi tavsiyesi buna çözüm olmayacaktır. Haksız ısrarlar caydırıcı ve ciddi cezai tedbirler alınmadıkça son bulmayacaktır.

Bu nedenle biz BBSÇ Birlik ve Dayanışma Sendikası olarak Sağlık Bakanlığı’nı yasal olmayan taleplerin, tıbbi olmayan ısrarların yanında değil  mesleğini gereği gibi yapmaya çalışan kendi sağlık çalışanının yanında olmaya çağırıyor ve bir kez daha Sağlık’ta Şiddet sona ERSİN diyoruz.

BİRİNCİ BASAMAK SAĞLIK ÇALIŞANLARI

BİRLİK VE DAYANIŞMA SENDİKASI