Cuma akşamından beri şunu düşünüyoruz. Acaba mesleğe henüz yeni adım atacağımız bir zamanda ” Sağlık’ta Şiddet” in karanlık ve acımasız eli yüzümüze hem fiziksel ,hem sözel hem de psikolojik olarak vurulsaydı biz mesleğimize hangi duygularla başlayabilecektik. Ne yazık ki o akşam Ege Ünv. Acil servisinde bir intörn doktor meslektaşımız bunları yaşadı. Yıllardır alışmak istemediğimiz şiddet bu kez henüz büyük heves ve ideallerle hekimlik yapmaya başlayacak gencecik meslektaşımızda karşımıza çıktı . Biz İzmir Tabip Odası, İZAHED, BBSÇ BİRLİK ve DAYANIŞMA SENDİKASI ve SES olarak kendisine ,şiddetin sahiplerine ve henüz etkili bir yasa çıkartmamış siyası yetkililere yalnız olmadığını ,her zaman sahip çıkacağımızı ve korumak istediğimizi göstermek istedik. Tabi ki bu örgütlenmelerde yer alan tüm meslektaşlarımızın da geçmiş olsun dilek ve üzüntülerini de dile getirdik. Dileriz ki daha güçlü , daha etkili ve daha ”dur diyecek” faaliyetlerimizde eksiksiz hep birlikte bir arada olabilelim.

BBSÇ BİRLİK VE DAYANIŞMA SENDİKASI EGE ŞUBE YÖNETİM KURULU