Taziye

Taziye Defteri

Şehit meslektaşımızla ilgili taziye mesajlarınızı bu sayfaya yorum olarak yazabilirsiniz…

Yazar hakkında

BD Genel Merkez

11 Yorum

Yorum yazmak için tıklayın

• Henüz sevgili Dr. Ersin in zamansız ,anlamsız ve vahşice öldürülmesinin ruhumuz ve gönlümüzdeki acısı dinemezken şimdi de sevgili meslekdaşımız Dr.Kamil in acısı eklendi.Kendisine Allah tan rahmet ,ailesine sabır dilerken,yavrusuna ne diyeceğimi bilemiyorum.Ona hep birlikte bir söz vermek istiyorum.Ona şöyle demek istiyorum ” Sevgili yavrumuz …babacığın sağlığın politikaya malzeme edilişinin kurbanlarından biri oldu…oy ve rant peşindekilerin umursamaz ve aldırmaz halleri onu canından etti…kıymeti bilinmedi,onuru zedelendi,itibarı ile oynandı…mesleki ahlakı gibi bembeyaz önlüğü kana bulandı…artık hepimizin önlükleri kanlı…hepimizin kalbi,ruhu isyanda …merak etme bu kanı temizleyeceğiz…sevgili babacığın rahat uyusun,kemikleri sızlamasın diye bu kanı temizleyeceğiz…söz ”

• Biz de milletçe hasta (!) oluşumuzdan utanır olduk.
    Lanet olsun bu magandalara…
    Tabip camiasının acısını ‘yüreğimizde’ hissediyoruz…

• Katledildiğinde bir hekim
    Arkasında ne var bakacağız dedi sağlığa bakan
    Mahir dedektif edasıyla
    İlk değildi bu
    Lakin
    Fakat, ama, lara
    Umarsızca sarılmaları
    Ruhumu yaralıyor
    Tohumlarını şiddetin ve nefretin
    Utanmadan atmışlardı çok önceden ve
    Nihayet meyveye durdu eserleri

• Yaşatmak için, sağlığına kavuşturmak için çabalarken yaşamından olmak, hem de hekim olduğun için…. Lanet olsun buna sebep olanlara…..

• Ne düşünsek, ne söylesek, ne yapsak acınızı hafifletmeyeceğini biliyorum. İçimiz acıyor ve elimizden bir şey gelmiyor. Serseri bir kurşun meslektaşımızın bedenini aramızdan almış olabilir ama Kamil Furtun ismi sonsuza kadar yaşayacaktır.

• Ağabeyimize Rabbim rahmet eylesin geride kalan eşine ve evladına sabırlar versin. Bu günler de geçer elbet.Ancak her geçen gün bir şeylerin değişmediğini görmek insanı derinden yaralıyor.Artık sağlıkçıları karalayan ifade ve söylemlerden vazgeçilmeli ve bir an önce bir şeyler yapılmalı sahaya kulak verilmeli.Çok üzgünüm çok…

• Bu olum bana cok dokundu.
    Iren Jolio Kuri icin
    agladim bu aksam.
    Ne tuhaf,
    Iren deselerdi, Iren
    oldugun zaman
    deselerdi,
    Istanbul’lu bir kadin
    hemde hic tanimadigin,
    aglayacak arkandan, deselerdi
    sasardi.

Nazım ın dizeleri geldi aklıma evet hiç tanımadığım bir insan ,bir meslektaşım için ağladım dün akşam
    pirayenin ,iren jolio küriye ağlaması gibi…………………

• Söylenecek o kadar çok şey varki satırlar yetmez ama artık sağlıkta şiddet yasasının çıkması için sadece siyasal iktidarı değil tüm siyasi aktörlere baskı oluşturmak lazım.

• kamil furtun un öldürulmesinin acısı yetmezmis gibi bakanlığın 15 dakikalık eylemi yeterli bulması içimi daha da acıttı. yaziklar olsun insan hayatinın degeri olmayan ďuşünce yapisina

• İzlerken aklımdan ve gözümün önünden sadece şu düşünce geçti gözlerimden acıyla süzülen bir kaç damla yaş ile birlikte : ” Acaba o tabutta ki ben olsaydım geride kalan eşim , çocuklarım , annem ve babam , kardeşim , diğer aile üyelerim , arkadaşlarım , dostlarım , sevdiklerim , hastalarım ve meslektaşlarım şu anda nasıl olurlardı ve acaba bu sonu hak etmek için bu devlete ne gibi bir kötülük yaptığımı yada yapmadığımı düşünüp ne halde olurlardı ? Yazık Devletin acizliğine bak . Uzman doktor olmak için o kadar çaba , emek , sevgi bir manyağın parmağından uçup gitsin … Geride kalanlara da yıllarca tek söz söylemek bırakıldı ” Vatan Sağolsun ”
    O Vatan benim canımı aldıktan sonra geride kalanlar canlarını vermek zorunda kalmayacaklar ise benim canımın değeri yok. Yoksa bu ne biçim iş o zaman . Bu kaçıncı doktor ? Daha kaç doktor , hemşire , ebe , sağlık çalışanı ölecek ? Devlet ne zaman bu işe dur diyecek ? Mekanı cennet olsun geride kalanlara sabır versin .Bizi bu duruma düşürenlerin Allah cezalarını versin başka da diyecek bir sözüm yok. ….

• Her ölüm erkendir, her ölüm acıdır.. . ama bazı ölümler vardır ki, hiç unutulmaz, unutulmamalı. Dr. Ersin Arslan ile fark ettik belki de, sağlıkta şiddetin arttığını ve canımızın tehlikede olduğunu. Sonraları baktık ki, son yıllarda 16 kat artmış şiddet ve belki de en acısı değersizleştirilme politikalarının sonucu, itibarsızlaştırma, ötekileştirme bilerek, sadece siyasal amaçlar için yapılmaya devam ettikçe daha da artıyor.
    Hümanist duygular olmadan yapılmayacak olan bu mesleği neden seçtiğimizi sorgular olduk her geçen gün. Tam da bu zamana denk geldi Op.Dr. Kamil Furtun ün bir cani tarafından katledilmesi. Sağlıkta şiddet diye bir kavramın oluşmasına sebep olan, engellemeyen, engellemek için bir şey yapmak yerine daha çok artmasına sebep olanlara da bulaştı bu kan.. Meslektaşımızın katili sadece o cani değildir, canım istedi de öldürdüm diyen yaratık, sen de bulursun elbet karşılığını … Sağlıkta şiddetin arttığını haykırdığımız halde önlemi alamayan idareciler de suçludur, bu tür haberlerden beslenen medya da suçludur, bizler de suçluyuz.. tüm bunları engelleyemedik, bir olup karşı duramadık bu olanlara.. biz de suçluyuz… bugüne kadar tüm bunlara sessiz kalanlar da suçlu…
    Hiç bir zaman çıkmayacak ellerimizden o kan lekesi…
    Hepimizin başı sağ olsun, ama en başta da ailesinin başı sağ olsun, Ateş düştüğü yeri yakar… Allah mekanını cennet eylesin..