Bugün sabah saatlerinde Türk Tabipler Birliği Merkez konseyi yöneticilerinin sanki bir kaçakmışçasına gözaltına alındıkları haberini aldık.
Ordumuzun uluslararası hukuka dayanan meşru müdafaa kapsamında başlatıp yürüttüğü sınır dışı operasyonuna yönelik, TTB Merkez Konseyin yaptığı açıklamaya istinaden başlatılan bu linç harekatı ve gözaltılar düşünce özgürlüğü ile fikir beyanını kısıtlamaktan öteye geçememektedir.
Asli görevi insan hayatı olan bir meslek örgütü merkez yönetim kurulunun; insan hayatı, yaşam ve barış üzerine düşüncelerini bildiren açıklaması sonrası gelişen olaylar ve göz altına alınmaları kabul edilebilir bir durum değildir.
Ülkemizin içinden geçtiği zorlu dönemde, birlik ve beraberliğe her şeyden fazla ihtiyacımız varken, TTB Merkez Konseyi ve TTB’ye yönelik linç girişimleri durdurulmalı. Konsey üyeleri bir an önce serbest bırakılmalıdır.

BBSÇ Birlik ve Dayanışma Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu