SOMA VE SAVAŞTEPE’DEYDİK

Soma maden faciasının hemen ardından Birlik ve Dayanışma ekipleri bir dizi ziyaret planladılar.

Öncelikle Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD) ve Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) genel merkezleri ile iletişime geçerek kısa ve uzun vadede yapılacak tüm çalışmalarda Sendika olarak görev almak istediğimizi bildirdik.

27 Mayıs günü sabah 09:00’da Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Sayın Dr. Ziya TAY’ı makamında ziyaret ettik. Başsağlığı dileklerimizi sunduktan sonra tüm Türkiye’deki üyelerimizle hem şehit ve kazazede yakınlarına yönelik, hem de bölgede çalışan sağlık çalışanlarına yönelik tüm destek programlarına katkı vermek istediğimizi bildirdik.

Ek olarak özellikle Soma’da çalışan arkadaşlarımız başta olmak üzere, bölgede geçici olarak görevlendirilen tüm sağlık çalışanlarının performans takibi, nöbet zorlaması vb tüm uygulamalardan muaf tutulmalarını istediğimizi belirttik. Ayrıca bölge ve yakın çevrede çalışan sağlıkçıların en az diğer mağdurlar kadar stres yükü altında olduklarını vurgulayarak destek amacıyla ek programlar düzenlenmesini talep ettik.

Buradan Soma’ya çok yakın olan Balıkesir’e bağlı Savaştepe ilçesine geçtik. Buranın bizim açımızdan 2 özelliği vardı. İlki faciada kaybettiğimiz maden şehitlerimizin yaklaşık 3’te 1’i bu ilçede yaşamaktaydılar. Bu nedenle Savaştepe aslında faciadan en az Soma kadar doğrudan zarar görmüş durumdaydı. Diğeri ise kurtarma çalışmaları sırasında şehit olan ATT arkadaşımız Serkan GÜNEŞ’in Savaştepeli olması ve ailesinin burada olması idi.

Savaştepe hekimlerinden Sayın Mustafa Nazif’in yardımıyla önce Savaştepe 1 nolu ASM’yi ziyaret edip, bilgi alıp desteklerimizi bildirdik. Buradan Serkan’ın ailesini ziyaret edip acılı aileye taziyemizi sunduk. Serkan’ımızın ölüm saatiyle oynandığı, madenin içinde şehit olması nedeniyle sosyal güvenlik kapsamından çıkarılma ihtimalini öğrendik. Takipçi olacağımızı bildirerek acılı Anne’mizin elini öperek ayrıldık.

Sonraki ziyaret durağımız Soma TSM idi. Burada bir toplantı yapılacağını öğrendik ve tüm sağlık personeli arkadaşlarımızı birarada görmeye karar verdik. Ziyaretimiz için anlayış gösteren Soma TSM Sorumlu Hekimi’ne teşekkür ediyoruz. Soma sağlıkçılarına başsağlığı dileklerimizi bildirdikten sonra tüm ülkeden Birlik ve Dayanışmacıların yanlarında olduğunu, desteklerimizin bir telefon kadar yakın olduğunu bildirerek ayrıldık.

Her nerede olursa olsun 1. Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası sağlık çalışanlarının yanında olacaktır.

27 Mayıs 2014