TTB Merkez Konseyi’nin yaptığı açıklamaya istinaden başlatılan gözaltı, soruşturma, mahkeme süreci ve sonuçta verilen akıl almaz cezalar düşünce özgürlüğünü cezalandırmaktan öteye geçememektedir.

Asli görevi insan hayatı olan bir meslek örgütü merkez yönetim kurulunun; insan hayatı, yaşam ve barış üzerine düşüncelerini bildiren açıklaması hekimliğin gereğidir.

Ülkemizin içinden geçtiği zorlu dönemde, birlik ve beraberliğe her şeyden fazla ihtiyacımız varken, TTB Merkez Konseyi ve TTB’ne yönelik linç girişimlerinin durdurulmasını, verilen cezaların ve yanlış kararların iptalini umuyoruz.

Birlik ve Dayanışma Sendikası

Merkez Yönetim Kurulu