Üyelerimize ve Kamuoyuna Duyurulur,

Sendikamızın dahil edildiği gündem nedeniyle açıklama gereği oluşmuştur.

4 Şubat 2022 günü bir sosyal medya platformunda sağlık iş kolunda faaliyet gösteren üç sendikanın temsilcileri ile yapılan canlı sohbet etkinliğinde sendikamızın da katılımının olması gerektiği meslektaşlarımızca dile getirildiğinde söz konusu temsilcilerce sendikamızın davet edildiği fakat katılımı red ettiği iddiasını öğrenmiş bulunmaktayız.

Önemle belirtmeliyiz ki; sendikamız Genel Başkanı Dr. Can Kirişçi ve Merkez Yönetim Kurulu Üyelerinden hiçbirine böyle bir etkinlik daveti yapılmamıştır. Katılımı kabul etmediğimize ilişkin beyanlar gerçek dışıdır.

Bugüne kadarki duruş ve söylemlerimizden anlaşılmalıdır ki; sağlık alanı ve mesleki sorun, soru, değerlendirme ve amaçlarda Birlik ve Dayanışma Sendikasının her platformda söyleyecek sözü, bilgi ve deneyimi mevcuttur.

Sendikamız, talep ve amaçlar noktasında güçlü olmak adına etik, saygı, nezaket zemininde yürütülen, dayatma ve provakasyon içermeyen etkin ve demokratik tartışma ve geliştirme ortamlarında her zaman vardır ve bulunmaya da hazırdır.

Mücadelede başarının vazgeçilmezi olarak “birlik içinde, dayanışma içinde” anlayışımızı yinelemek isteriz.

Birlik ve Dayanışma Sendikası Merkez Yönetim Kurulu