BİZE ULAŞIN 0553 718 55 65
BİZE ULAŞIN 0216 353 42 43

Bilgin Çiftçi

Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası

CHP BURDUR MİLLETVEKİLİ GÖKER’DEN BASIN AÇIKLAMASI!

- +

Dünyayı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey… -CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Dr. Bilgin ÇİFTÇİ için hosgörü istedi… Hatırlanacağı üzere, Aydın Dalama Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan 23 yıllık Doktor Bilgin Çiftçi’ye, Yüzüklerin Efendisi filminin karakterlerinden Gollum ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yan yana konulduğu fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştığı gerekçesiyle memuriyetten men cezası verilmişti.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER 25. dönemde Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Dr. Bilgin Çiftçi’nin memuriyetten men edilmesi ile ilgili yazılı soru önergesi vermiş ve ülkemizdeki siyasi figürlerin biraz daha hoşgörülü olması gerektiğini belirtmişti.

Dr. Bilgin Çiftçi’yi yakından tanıdığını ve üniversiteden sınıf arkadaşı olduğunu söyleyen CHP’li Vekil, “Ankara – Burdur arasında sürekli olarak seyahat ediyorum. Son seyahatimde radyoda çalan sözleri ve müziği Zülfü Livaneli’ye ait olan “Dünyayı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey” adlı parçayı dinlediğim zaman aklıma Dr. Bilgin Çiftçi’ye kesinlikle daha toleranslı davranılması ve göreve bir an önce iade edilmesi gerekliliği geldi” dedi.

Mizahi bir paylaşım nedeniyle bir doktorun memuriyetten men edilmesinin ve haberi yapan gazeteye soruşturma açılmasının, toplumu giderek ifade özgürlüğünden ve demokratik tepkilerden uzaklaştırdığını savunan GÖKER, “Türkiye adım adım otoriter bir rejime doğru kaydırılmaya çalışılıyor. Oysaki demokrasiyi içselleştirmeye, ileriye götürmeye ve kolektif aklı egemen kılmaya ihtiyacımız var” dedi.

Son olarak, Sayın Cumhurbaşkanına çağrıda bulunan GÖKER, “Ülkemizin artık insanları seven, hoşgörü sahibi ve ayrıştırmayan türden siyasilere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

2 Aralık 2015 – Burdur Gündem

YORUM GÖNDERYorumlarınızı göndermek için alt kısımdaki formu kullanabilirsiniz.

WhatsApp İletişim
WhatsApp İletişim Hattı
WhatsApp iletişim hattına hoşgeldiniz! Aşağıdaki butona tıklayarak hemen iletişime geçebilirsiniz. :)