4 Aralık İzmir Mitinginde BBSÇ Birlik ve Dayanışma Sendikası adına Merkez Yönetim ve 2 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyemiz Dr. Derya Aydın Mengücük konuştu:
“Birlik ve Dayanışma Sendikası adına hepinizi selamlıyorum.
Yine birlikteyiz
Yine alandayız
Yine mücadeledeyiz
Yine ceza, köle ve gasp yönetmeliğini kabul etmiyoruz.
Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği ile bize susun diyorlar.
Susmuyoruz.
Ceza puanları, sözleşme feshi, hakediş kesintileri ile tehdit ediyorlar.
Korkmuyoruz.
Ceza yönetmeliği geri çekilsin ısrarımızı görünce HYP erteleme gibi girişimlerle bizi durdurmaya çalışıyorlar.
Vazgeçmiyoruz.
Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme yönetmeliği “yönetmelik süsü “ verilmiş TEHDİT, HİLE ve DAYATMA dır.
Bu yönetmelik; artan ceza puanları, iş güvencesini ortadan kaldırması ve ifade özgürlüğünü engellemesiyle bir tehdittir.
Bu yönetmelik; katsayı ve performans oyunları, hak ediş kesintisi planlarıyla bir hiledir
Bu yönetmelik; yapılması imkansız kronik hastalık izlem ve taramaları, işbirliği olmaksızın, sahadan uzak ve habersiz uygulamaları ile bir dayatmadır.
Kabul etmiyoruz.
Dünya Covid-19 salgını ile mücadele ederken sağlığın değerini, hekim ve sağlık çalışanlarının özverisini bir kez daha anladı. Pek çok ülke bu emeğe karşılık, maddi ve manevi desteğini gösterdi.
Bizde ne var?
Bir sürü süslü söz …biraz alkış ve gerçekle ilgisi olmayan vaatler.
Üstüne 30 Haziran gecesi bu “ceza yönetmeliği “ ve daha yeni çalışma barışını bozan, kamuoyunu yanıltan ve kışkırtan gerçekdışı maaş zammı hikayeleri…
“Artık Yeter” diyoruz
Artan iş yükü,
uygunsuz çalışma ve fiziki koşullar,
aile sağlığı çalışanı olmayan birimler,
yetersiz cari ödenekler,
keyfi ve standart olmayan idari uygulamalar,
sağlıkta şiddet gibi zaten pek çok sorun varken,
bunların çözümü sağlanmamışken var olan sorunlara yeni sorunlar eklendi.
Sağlık Bakanlığının açıkça anlaşılan bu art niyetine “dur “diyoruz.
Emeğimizi sömürenlere,
Sağlık’ta şiddeti engellemeyenlere,
Hakkımızı vermeyenlere “DUR” diyoruz.
Sağlığı ticarete dönüştürenlere,
Baskı ve tehditlerle susturmaya çalışanlara,
İş ve can güvenliğimizi yok sayanlara “DUR” diyoruz
Susmuyoruz, korkmuyoruz, vazgeçmiyoruz