Basına ve Kamuoyuna

Dr. Fevzi Turgut Yalnız Değildir!

Sendika üyemiz Dr. Fevzi Turgut, aynı zamanda Balıkesir Aile Hekimleri Derneği Başkanı’dır.

Her iki saikle, defalarca Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü’nden tüm il çapında birinci basamak sağlık çalışanlarının salgın nedeniyle kullanmaları için koruyucu ekipman istemiş ve olumsuz yanıt almıştır.

Bunun üzerine viral maruziyeti azaltmak adına yine tüm Balıkesir birinci basamak sağlık çalışanlarına adına Cumhurbaşkanlığı’nın “esnek çalışma” konulu kararnamesinin uygulanmasını talep etmiş, red yanıtıyla yetinilmeyip tehdit edilmiştir.

Bunun üzerine kişisel sosyal medya hesaplarından İl Sağlık Müdürü’nü eleştiren ifadeler kullanmış ve Balıkesir Valiliği’ne göre “beddua” etmiştir.

Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü’nün önerisi ve Balıkesir Valiliği’nin onayıyla 2 ay görevinden uzaklaştırılmıştır.

Türk Ceza Kanunu’na göre “beddua etmek” suç değildir. Arkadaşımız BALHED Başkanı ve Birlik ve Dayanışma Sendikası üyesi olarak demokratik eleştiri hakkını kullanmıştır. İdareye göre bu bir suç ise;

AYNI SUÇU BİZ DE İŞLİYORUZ!

Hakkımızda gereken neyse o yapılsın.

Ne gariptir ki küresel salgın nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle sağlık çalışanı açığına mahal vermemek adına memuriyetten istifaların bile yasaklandığı gün, Dr. Fevzi Turgut görevden uzaklaştırılmıştır.
Bu tavırla Balıkesir Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü iki ayrı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ni yok saymıştır. Haklarında suç duyurusunda bulunuyoruz.

Ne gariptir ki, sağlık çalışanlarına göz bebeği gibi bakılması gereken bir dönemde, maaşları cezaen kesiliyor, işten çıkarılıyorken; halkın ne olacağını bilmez bir bekleyişte olduğu anda Corona Virüs testleri sosyal medya aracılığıyla karaborsadan satışa çıkarılıyor.

HALKIN DOKTORUNU ATIYOR, HALKIN SAĞLIĞINI HARAÇ MEZAT SATIYORLAR.

Bu vesileyle Sağlık, Adalet ve İçişleri Bakanlarını ve bağımsız Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyoruz.
Arkadaşımızı yalnız bırakmayacağımızı, her ilden Balıkesir’e sel olup akacağımızı ilan ediyoruz.

BBSÇ Birlik ve Dayanışma Sendikası Merkez Yönetim Kurulu